Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 2.630 articole pirotehnice, pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă în țară fără a deține autorizațiile necesare.  

În data de 29 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, polițiștii de frontieră au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii traficului cu materiale pirotehnice, pe sensul de intrare în țară.

Astfel, a fost descoperită, în două autoturisme, cantitatea totală de 2.630 articole pirotehnice în valoare de 4.000 lei.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparțineau cetățenilor români I.I. și B.M., în vârstă de  39, respectiv 44 de ani.

Faţă de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au achiziționat articolele pirotehnice din localitatea Ruse – Bulgaria, pentru a le utiliza de sărbători și nu aveau cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive,  iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Articolul precedentDoi turci au încercat să introducă ilegal în ţară peste 2.000 de articole contrafăcute
Articolul următorAccident rutier între un autobuz în care se aflau 20 de persoane și un autoturism. Două persoane au fost rănite