Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au descoperit, ascunse în podeaua unei platforme auto, 2.000 pachete cu țigări pe care un cetăţean bulgar intenţiona să le transporte ilegal în Germania.

În data de 29.09.2018, ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar S.V, în vârstă de 24 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen  cu care tracta o platformă.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, polițiștii de frontieră au observat că podeaua platformei este prinsă cu șuruburi noi, acoperite cu silicon. Trecându-se la controlul amănunțit, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat, în podeaua platformei, cantitatea de 2.000 pachete de țigări, de diferite mărci.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenţiona să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de aproximativ 34.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar platforma auto a fost indisponibilizată la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin 1, lit. h), din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Articolul precedentResturi de carcasă de porc şi pui, cu miros pestilenţial şi fără documente de provenienţă confiscate de polițiști
Articolul următorSchimbări pentru mii de pensionari giurgiuveni de la 1 octombrie