Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a efectuat, astăzi, o vizită anunțată la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde a verificat curățenia, materialele sanitare, aparatura medicală din secțiile de Radiologie, UPU, Nou Născuţi, ATI, Pediatrie.

Sorina Pintea s-a declarat mulțumită de ceea ce a găsit la unitatea spitalicească dar crede că pacienții din judetul Giurgiu merită un altfel de spital.

,,Eu nu cred că Giurgiu merită așa ceva, deci merită un spital mult mai frumos. Vreau să discut cu domnul președinte al Consiliului Județean, este un proiect depus la Compania Națională de Investiții, urmează a se urca pe SEAP execuția, din câte am înțeles eu, vreau să văd exact termenele, pentru că în afara dotării cu aparatură medicală, va trebui să ținem cont și de faptul că o reabilitare completă și o extindere va avea loc în cinci ani, și atunci să vedem ce putem face concret ca să ridicăm un pic standardul”, a spus Pintea.

Totodată, ministrul sănătății a anunțat investiții masive în aparatura medicală pentru spitalul din Giurgiu, Bolintin și Izvoru, dar și alocări de fonduri pentru paturile deteriorate. În același timp, Sorina Pintea a promis că va găsi soluții și pentru criza de medici din spitalele județene.

,,Sunt foarte multe locuri la rezidențiat la medicina de urgență, de altfel, după vizitele pe care le-am făcut în spitalele din România, am discutat cu domnul secretar de stat Arafat, el a fost plecat, noi ne vom întâlni săptămâna viitoare să avem o discuție concretă și aplicată, pentru că nu putem lăsa într-un spital dublul numărul necesarului de medici și într-un spital, la 60 de kilometri de București, nici un sfert, deci clar va trebui să luăm niște măsuri ”, a arătat Pintea.

Sorina Pintea a mai declarat că suma de 186 de milioane de euro, investită de spitalele din România în echipamente medicale, a fost recuperată din fonduri europene prin programul operațional sectorial care vizează achiziţiile din spitale în perioada 2014-2018.

Sorina Pintea a precizat că, în cadrul aceluiași program european, au mai fost recuperate sumele aferente tratamentului bolnavilor HIV în perioada 2014-2018, aproximativ 260 milioane de euro, iar fondurile au ajuns la bugetul de stat.

Articolul precedentMetoda „Accidentul“. Percheziţii în România şi Bulgaria, prejudiciu de 500.000 de euro
Articolul următorCopiii din casele de tip familial, la un concurs pe teme preventive