Autoritățile din Giurgiu au luat măsura de a redeschide fostul drum de acces către Punctul de Trecerea Frontierei Giurgiu, este vorba de cel care trece prin fața Poliției Locale.

Decizia a fost luată după ce, ieri, o femeie din cartierul Rudari, pe unde se face accesul autovehiculelor către Punctul de Frontieră Giurgiu, a fost accidentată mortal de un TIR care tranzita zona.

Totodată, începând din această seară, au mai anunțat autoritățile,se va deschide și artera de circulație din spatele sediului Poliției Locale, pentru autovehiculele care intră în țară.

Astăzi, primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că oficialii de la Poliția de Frontieră au acceptat deschiderea acestui drum de acces către Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, după ce în urmă cu șapte ani ar fi refuzat această variantă:

“Când a fost revolta locuitorilor din comună Oinacu, imediat a fost deviată ruta TIR-urilor. La vremea respectivă, chiar în sediul Prefecturii am spus că nu se poate că această ruta să fie prin cartierul Rudari, deoarece infrastructură este făcută pentru 7,5 tone și am propus că această ruta să treacă prin față sediului Poliției Locale (sensul de intrare) și pe lângă fostul sediu al Poliției de Frontieră (sensul de ieșire din Vama). Atunci, cei de la Poliția de Frontieră nu au agreat sub nicio formă această varianta. Iată că după 7 ani se poate rezolva în mai puțîn de 24 de ore această situație”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Articolul precedentDragnea, despre soarta lui Toader la Ministerul Justiției: Se pare că PSD nu și-l mai asumă
Articolul următorJandarm giurgiuvean, la Campionatul de Unifight al MAI