ANM a emis o informare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei valabile de vineri, ora 19.00, și până duminică, ora 18.00. Avertizarea meteo este valabilă și pentru Giurgiu. Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben și unul portocaliu, valabile în mai multe județe.

Potrivit informării meteo , de vineri seară și până duminică seară, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Codul galben de a fost emis pentru ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului și este valabil de vineri, ora 23.00, până duminică la 18.00.

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul sâmbătă, ora 06.00 – duminică, ora 12.00 și avertizează că în județele vizate urmează ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol.

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

Articolul precedentPesta porcină afectează Sărbătorile! Ce aveţi sau nu voie să faceţi  
Articolul următorPeste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină în contextul atenţionării de ninsori şi viscol