25 de asistenți maternali profesioniști vor fi recrutați și în acest an de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, după ce anul precedent au fost angajați alți 25 de asistenţi maternali profesionişti.

Recrutarea persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti a fost demarată în decembrie 2018 și va continua până în anul 2023,  în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

În cursul anului 2019, persoanele interesate au depus cereri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu iar cele care au îndeplinit condițiile prevăzute de lege pentru a deveni asistenți maternali profesioniști au urmat cursuri de formare profesională. După obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist, atestat emis de către Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu, persoanele respective, în număr de 25, au primit 27 copii în plasament, acestea fiind angajate ca salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu la data instituirii plasamentului.

“De la începutul acestui an, o persoană a fost deja angajată ca asistent maternal profesionist, urmând ca până la sfârșitul anului 2020, alte 24 de persoane să primească în plasament copii și să fie angajate ca salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Așadar, persoanele cu domiciliul sau reședința în județul Giurgiu care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti pot depune cereri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. După depunerea cererilor, este realizată evaluarea solicitanţilor, în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijirea potrivită copilulului/copiilor pe care îi vor primi în plasament ”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

În vederea informării persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, D.G.A.S.P.C. Giurgiu colaborează cu autoritățile locale din județ; urmează ca pe parcusul anului să se desfășoare întâlniri, la nivelul comunelor și orașelor din județ, în cadrul cărora persoanele interesate să poată afla de la specialiștii Compartimentului Asistență Maternală din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu informații privind condiţiile necesare pentru obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist.

Extinderea reţelei de asistenţă maternală din județul Giurgiu se face în cadrul unui proiect cu finanţare europeană- „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării rețelei de asistență maternală, care reprezintă una din cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Articolul precedentAvertizare Infotrafic: vizibilitate redusă în trafic din cauza ceții dense
Articolul următorCirculau pe drumurile publice băuți și cu permisele anulate