Comuna Malu din judeţul Giurgiu va intra, începând de vineri, 22 octombrie, în carantină zonală, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns, la 26,13 cazuri la 1.000 de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, joi,  o hotărâre prin care „se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 22 octombrie 2021, ora 06.00, pentru o perioada de 14 zile, pentru comuna Malu”.

Măsura aduce câteva restricţii: este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona aflată în carantină prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Pe timpul aplicării carantinei zonale, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Sursa: Realitatea de Giurgiu