Naivitatea unor persoane este folosită ca o armă de către cei care doresc să tragă țepe pe Internet.

Așa era să pățească o femeie din Giurgiu, care s-a trezit cu un american, Samuel Johnson, care o adaugă la prieteni pe Facebook. Se prezintă ca un soldat din forțele NATO, care luptă în Afganistan și îi promite că, după ce își termină misiunea, urmează să o invite în America pentru a face cunoștință cu ea. Însă mai are o „misiune secretă”. Trebuie să ia o valiză cu documente din America, dar care va ajunge în România, însă condiția este să vireze în conturi suma de 2.400 de euro. Și acest scenariu este chiar și mai piperat.

Pentru a fi convingător, americanul vorbește cu posibila victimă în limba engleză. După câteva zile, îi cere să vorbească pe hangouts, pentru mai multă siguranță.

Spunea că e văduv, lucrează în Kabul ca medic, are două fete minore, și nu poate face niciun transfer bancar. Ulterior, cerea numele complet al femeii, adresa, numărul de telefon pentru ca femeia, chipurile, să poată primi valiza care va veni din America și pe care, femeia  urma să i-o trimită, după ce părăsea Afganistanul. Pentru toată această operațiune, cerea să i se vireze în conturi fie din Anglia, Franța, Rusia sau România, suma de 2.400 de euro. 

Bineînțeles, femeia din Giurgiu și-a dat seama că este o țeapă și nu a dat curs solicitării americanului. 

Însă, atenție la această formă de înșelăciune și, în niciun caz, nu dați curs solicitărilor privind trimiterea de bani sau furnizarea datelor personale.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus 16 februarie: 2.676 de cazuri noi și 81 de decese
Articolul următorDoi profesori și un elev din județul Giurgiu, confirmați cu COVID-19