O fată în vârstă de 8 ani, din județul Olt, a sunat, miercuri, la 112 și a spus că este sechestrată, iar când a fost găsită de polițiști a spus că a apelat serviciul de urgență în joacă.

Potrivit Poliției Olt, fata care a sunat miercuri la 112 a anunțat că este sechestrată, apoi a închis telefonul, fără să dea vreun alt detaliu.

Oamenii legii au găsit-o într-o oră și au aflat că totul a fost o joacă de copil, însă fac cercetări pentru a stabili dacă fata a fost sau nu sechestrată.

„Polițiștii de investigații criminale au demarat de îndată cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. În aproximativ 60 de minute, polițiștii au stabilit faptul că o minoră, de 8 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce se afla în municipiul Slatina, ar fi apelat 112, sesizând că este sechestrată, fapt care nu s-a confirmat. Minora a fost depistată de polițiști în comuna Valea Mare. Gestul său a fost motivat ca o joacă”, a declarat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit reprezentanților Poliției Olt, nimeni nu a fost sancționat.

După cazul Caracal, mai multe persoane au apelat fals serviciul 112 pentru a anunța o lipsire de libertate.

Articolul precedentTransportatorii reacționează dur la proiectul de modificare a RCA
Articolul următorCooperare europeană pentru desctructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi: Percheziţii şi pe teritoriul României și Germaniei