Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unei acțiuni specifice, 830 pachete cu țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse într-un microbuz.

În data de 09.03.2019, în jurul orei 09.15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse din tutun.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de un cetățeanul bulgar, în vârstă de 33 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, în bagajele cetățeanului bulgar, disimulate în cutii de dulciuri, 830 pachete cu țigări.

La cercetări, acesta a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Germania pentru a le comercializa.

Țigările, în valoare de 15.770 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentSimulare Evaluare 2019: Luni încep testările pentru elevii de clasa a VIII-a şi a VII-a
Articolul următorColiziune în lanț, între șapte autoturisme, pe A1