Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu radiatoare, patru cetățeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România.

În data 10 octombrie, în jurul orei 5.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Iveco, înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, radiatoare din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse patru persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, fără știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi cetățenii afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Articolul precedentAtenție, giurgiuveni! A reapărut țeapa cu mașini de cusut! Ce vă sfătuiesc polițiștii
Articolul următorTeroriştii au luat ostatici! Exercițiu antitero, la Giurgiu