În perioada 13-14 decembrie, Poliția anunță că a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, precizează un comunicat al IGPR.

Potrivit IGPR, este vorba de heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. şi bunuri care poartă urme de droguri.

Cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 kg de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016.

Distrugerea s-a realizat cu sprijinul unui operator autorizat specializat în acest gen de operaţiuni, iar valoare de piață a drogurilor e de aproape 600 de milioane de euro.

„Potrivit Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a I.G.P.R., specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului”, se mai arată în comunicat.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Articolul precedentPrimăriile din județul Giurgiu primesc bani pe sfârșit de an
Articolul următorAvertisment ANSVSA: Carnea de porc din zonele afectate de pesta porcină africană nu poate fi transportată în statele membre UE