Pensionarii din cele mai mari cartiere giurgiuvene pot merge la una dintre secțiile Bibliotecii Județene pentru a fi inițiați cum să acceseze internetul. Este vorba de secția din cartierul București, situată în blocul de vis-a-vis de Sunny, un sediu care ființează de peste 30 de ani.

Proiectul privind inițierea pensionarilor în utilizarea internetului își propune să îi învețe pe aceștia cum să își caute singuri informații care le sunt necesare în viața cotidiană.

Elena Rădulescu, fost director al Bibliotecii Județene I. A. Bassarabescu, este pensionară iar acum deprinde mai repede tainele calculatorului cu ajutorul personalului de la bibliotecă. Știe că astfel poate accesa orice informație, chiar și legat de volumele pe care le deține biblioteca județeană.

Daniela Bardan, directorul Bibliotecii Județene I. A. Bassarabescu își dorește ca acest proiect să aibă un impact pozitiv printre pensionarii din Giurgiu. Pe lângă cursurile de calculator, un voluntar, Valeriu Cristea, s-a oferit să îi învețe pe tinerii șomerii cum să își completeze un CV sau alte documente.

Așadar, biblioteca nu mai este locul de unde poți împrumuta o carte ci acel spațiu unde pot descoperi tainele tehnologiei și ale internetului chiar și cei de vârsta de treia.

Articolul precedentAtenție, giurgiuveni! De astăzi, vă puteți trezi cu autoturismele blocate
Articolul următorUn tir a acroșat două mașini. ”Giurgiuveanul” este implicat