Marți, 12 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3,  au pus în aplicare o autorizație de percheziție, pe raza județului Giurgiu și 12 mandate de aducere, într-un dosar privind comiterea infracțiunii de furt dintr-o societate comercială.

La data de 5 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 11 au fost sesizați prin plângere de către un bărbat, reprezentant al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că în perioada 10 ianuarie – 8 aprilie a.c., două angajate ar fi sustras mai multe produse, prin înlocuirea codurilor de bare, provocând astfel un prejudiciu estimat la 8.500 de lei.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în săvârșirea infracțiunii reclamate ar fi fost implicate mai multe persoane, sub diferite forme de participare, angajați/ foști angajați pe diverse funcții în cadrul societății, în perioada mai – octombrie a.c., activitatea ilicită a acestora constând în sustragerea unor obiecte de uz casnic fără a le achita sau prin înlocuirea codurilor de bare, cu scopul de a plăti un preț inferior celui real.

În vederea completării probatoriului a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la o adresă din județul Giurgiu, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri reclamate ca sustrase.

Totodată, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse pentru audieri la sediul secției de poliție.

Cercetările sunt continuate de Secția 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt, față de două persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Giurgiu