Polițiștii din Dâmbovița efectuează, joi de dimineață, percheziții la persoane din municipiul București și județul Giurgiu, bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, prin case de expediție. Oamenii legii au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că bănuiții, în perioada ianuarie – aprilie 2023, prin intermediul a două societăți comerciale pe care le-ar fi folosit drept case de expediții, ar fi plasat comenzi către diverse firme de transport. Ulterior, după ce ar fi primit banii de la beneficiarii transporturilor, aceștia i-ar fi oprit integral, fără a achita contravaloarea transportatorului.

 
Totodată, cei în cauză, pentru a crea aparența achitării contravalorii transportului, ar fi îndrumat persoana vătămată să trimită documentele aferente la adresele fictive ale societăților comerciale, din județele Arad și Hunedoara, însă fără a fi ridicată corespondența.

Prejudiciul creat se ridică la 8000 de euro.

„La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu și municipiul București, la patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, polițiștii vor pune în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCod galben de furtuni în Bucureși și 27 de județe
Articolul următorVijelii și ploi torențiale în Capitală și în 27 de județe, până la noapte