Aproape 6.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute au fost confiscate, în această dimineață, în urma a șase percheziții efectuate de polițiștii din Giurgiu și București.

Astăzi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din I.G.P.R., au organizat o acțiune simultană, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție (cinci într-un complex comercial din București și unul în Giurgiu).

Astfel, au fost descoperite aproximativ 6.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Au fost ridicate mii de bunuri (articole de îmbrăcăminte și încălțăminte) susceptibile a fi contrafăcute, ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii autenticității acestora.

Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 600.000 de lei.

În caz sunt continuate cercetări la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și al jandarmilor din Giurgiu.

 

Articolul precedentCooperativele vor putea beneficia de scutirea impozitului pe clădire şi terenuri
Articolul următorTrei pakistanezi, ascunși printre calorifere, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu