Ieri, 11 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat, după ce doi bărbaţi ar fi sustras componente de telecomunicaţii dintr-un depozit din sectorul 6, prejudiciul fiind estimat la 103.000 de lei.

La data de 2 decembrie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 20 au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras mai multe componente de telecomunicaţii ce se aflau depozitate pe paleți din lemn, în zona exterioară a unui depozit, fără a fi asigurate ori supravegheate, în sectorul 6.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv 39 de ani, în sarcina acestora fiind reţinută comiterea unei alte infracţiuni de furt calificat, în dauna aceleiași societăți comerciale, la data de 08.12.2020, în urma căreia au sustras mai multe profile din aluminiu.

Astfel, la data de 11 ianuarie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri de interes în cauză, precum şi o autoutilitară, care ar fi fost folosită pentru transportul componentelor sustrase.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat faptul că bunurile au fost valorificate la un centru de colectare a fierului vechi, aflat în județul Giurgiu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt calificat, faţă de cei doi bărbaţi fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAZI la ora 18:00, dezvăluiri înfiorătoare despre „mafia sângelui”, la CULISELE STATULUI PARALEL
Articolul următorBilanț coronavirus 12 ianuarie: 3.697 de cazuri noi și 156 de decese