Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Giurgiu,  au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii fraudelor ce se comit la regimul produselor accizabile.

Astfel, 11 noiembrie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Clejani, județul Giurgiu, la persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, ocazie cu care, a fost identificată cantitatea de 405 litri băutură transparentă cu miros specific de alcool.

De asemenea, la una dintre locațiile percheziționate a fost surprins în flagrant un bărbat de 62 ani, din comuna Clejani, județul Giurgiu, în timp ce producea  băuturi alcoolice prin intermediul a două sisteme de distilare.

Atât componentele sistemelor de distilare, cât și întreaga cantitate de băuturi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 6.000 lei, a fost recuperat în totalitate prin indisponibilizarea băuturilor alcoolice și a componentelor sistemelor de distilare.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Direcției Regionale Vamale Ploiești și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Articolul precedentFonduri europene pentru extinderea rețelei de asistență maternală
Articolul următorAtașatul militar al Ambasadei Franței, la Giurgiu. Ce au sărbătorit autoritățile