Un pericol uriaș se apropie de Giurgiu, iar autoritățile sunt în stare de alertă și au luat deja măsuri de siguranță pentru a preveni răspândirea amenințării.

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmată, la porcii de la o stână situată la 4 kilometri de localitatea Tunari, din judeţul Ilfov, situat la granița cu județul Giurgiu. Subprefectul județului Giurgiu, Adriana Puțaru, a spus că au fost emis un ordin prin care au fost adoptate măsuri de închidere a târgurilor de animale din județ, dar și de înăsprire a controalelor în trafic.

Astfel, vor fi închise târgurile de animale de pe teritoriul județului iar în trafic vor fi organizate filtre. Reprezentanții DSVSA Giurgiu spun că au pregătite soluţii dezinfectante, cizme de cauciuc, atomizoare pentru dezinfecţie.

DSVSA Giurgiu și Politia verifică orice transport de porcine

Nici un porc, inclusiv porcii mistreți, nu mai mișcă în județ fără știrea medicilor veterinari. Directorul DSVSA Giurgiu, Mihai Florescu, a declarat, astăzi, că instituția a luat deja măsuri. În colaborare cu poliția, se vor intensifica controalele în trafic la granița cu Ilfov, în special. Astfel, transporturile de animale vii și produse din carne de porc fără documente de transport vor fi oprite, iar porcii vor fi uciși pe loc.

Totodată, medicii veterinari și polițiștii de frontieră efectuează acţiuni de verificare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul PPA. Și partea bulgară a organizat filtre de dezinfecţie la intrarea şi la ieşirea din ţară.

Articolul precedentJandarmii giurgiuveni donează sânge pentru a salva vieți
Articolul următorGiurgiuveancă prinsă în timp ce comercializa țigări de contrabandă