Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.000 de articole textile și parfumuri, contrafăcute, pe care trei cetățeni au încercat să le introducă ilegal în țară.

În cursul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul bagaje si al  roții de rezervă din două autocare, precum și în portbagajul unui autoturism, cantitatea totală de 1.036 articole textile și parfumuri, bunuri inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute  fără documente de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi  cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să le comercializeze, să le ofere cadou rudelor, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoștință despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 217.150 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar,, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentAccident mortal. Un bărbat care a coborât din microbuz, lovit de o mașină
Articolul următorTineri cercetați de polițiștii giurgiuveni pentru furt de produse electronice