În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 141.500 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 70.500 pe sensul de intrare şi 71.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 38.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 17.700 pe sensul de intrare și 20.300 pe sensul de ieșire din țară.

Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

-23 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

-au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 103.300 lei;

-valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.100 lei.

-nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

Articolul precedentCampanie internaţională de prevenire a violenţei împotriva femeilor
Articolul următorO femeie a fost lovită pe o trecere de pietoni din Giurgiu