Situația financiară a Primăriei Giurgiu este complicată, asta în ciuda încasărilor foarte bune din taxe și impozite, înregistrate în primul trimestru al acestui an, se arată într-un comunicat al Primăriei Giurgiu. 

În primele 3 luni ale anului curent, 1.080 de firme au beneficiat de bonificația de 10% pentru achitarea integrală a impozitelor pe proprietate(dintr-un total de 4.232), care au achitat astfel 9,17 milioane de lei și 18.035 persoane fizice, care au achitat 8,06 milioane lei.
Pe lângă aceste sume, circa 1,79 milioane de lei au fost achitate tot de persoane fizice dar au reprezentat alte categorii de creanțe – amenzi, concesiuni sau alte tipuri de taxe.
O statistică realizată de DITL Giurgiu relevă faptul că primele trei luni ale acestui an au fost lunile cu cele mai mari încasări din ultimii trei ani. Iar dacă facem o comparație între primele trimestre din ultimii 3 ani, diferența față de anul trecut este cu 55% mai mare, comparativ cu volumele încasate în 2020, cu aproape 6,7 milioane de lei mai mult. (foto1)
Cu toate acestea, din cauza datoriilor, nevoile administrației locale sunt însă departe de a fi acoperite din venituri proprii, respectiv din taxe și impozite. Restanțele înregistrate de Primărie se ridicau la finele perioadei urmărite (31 martie 2021) la aproximativ 17,58 milioane lei (fără cheltuieli curente).
Cu o pondere în încasări de circa 55-60%, persoanele fizice reprezintă categoria de contribuabili care alimentează cel mai mult, în fiecare an, bugetul local, segmentul companiilor fiind unul secundar, acesta din urmă varsă anual în conturile DITL circa 14 – 15 milioane de lei. (
 
 
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentStare de alertă – Astăzi se ia decizia de prelungire a măsurilor din România
Articolul următorAmenzi de 120.000 de lei aplicate unor depozite neconforme de fructe și legume din 8 județe, printre care Giurgiu, Ilfov, Prahova și Dâmbovița