Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit intr-un ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, 18.500 de kilograme deșeuri din diferite materiale  care erau transportate fără a fi îndeplinite condiţiile legale.

PEe 14 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic și cauciuc.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 18.500 kilograme deșeuri amestecate – polietilena, hârtie, carton, deșeuri textile, care au fost încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din municipiul București.

Autoritățile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru deșeurile sus-menționate, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora dar și pentru faptul că existau neconcordanțe între marfa transportată și documentele prezentate de către șofer.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAvertizare meteo – Ploi, furtuni și vânt puternic în aproape toată țara
Articolul următorBilanț coronavirus 16 septembrie: 4.441 de cazuri noi