Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu – Comisariatul Judeţean Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 20 de tone de deşeuri din plastic.

În data de 23.03.2023, în jurul orei 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetățean român, în vârstă de 50 de ani.

Şoferul transporta deşeuri din plastic, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 21.920 kilograme deșeuri din plastic.

Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentElevii claselor terminale de liceu vor susţine luni prima probă a simulării examenului de Bacalaureat
Articolul următorAutoturism căutat de autoritățile din România, descoperit în P.T.F. Giurgiu