Nouă persoane reținute și peste 5.600 kg. de tutun, respectiv 8.400 tuburi de țigarete, utilaje și aparate folosite la prelucrarea tutunului și confecționarea de țigarete, autoturisme, telefoane mobile, laptopuri și peste 52.000 lei au fost indisponibilitate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiștii giurgiuveni, în data de 10 martie a.c., pe raza mai multor județe, la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea și comercializarea de tutun de fumat, deținut în afara antrepozitului fiscal.

Urmare a perchezițiilor și activităților procedurale desfășurate la data de 10.03.2021, 16 persoane au fost conduse la sediul organelor de poliție pentru audieri, în baza probatoriului administrat de polițiști, față de 9 dintre acestea, cu vârste între 23 și 77 de ani, din județele Argeș, Călărași, Ilfov, Dolj și municipiul București, fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24  de ore.  

Totodată, în urma activităților întreprinse, au fost identificate și ridicate în urma indisponibilizării 5.271 kg. tutun brut (frunză), 403,8 kg. tutun prelucrat, 8.400 tuburi de țigarete, 2 cântare electronice, 5 utilaje pentru prelucrat tutun, 8 aparate de confecționat țigarete, 2 autoturisme și suma de 52.081 lei.

De asemenea au fost ridicate 62 de telefoane mobile și 2 laptopuri, în cadrul dosarului penal constituit urmând a se solicita efectuarea de percheziții în mediul informatic.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 martie: 5.236 de cazuri noi și 96 de decese
Articolul următorBărbat dispărut din localitatea Buturugeni