Până în prezent, de la redeschiderea școlilor, în unitățile școlare din județul Giurgiu au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus 41 de elevi, 16 cadre didactice și 5 din categoria personalului nedidactic.

Potrivit metodologiilor în vigoare, dacă la nivelul învățământului primar se confirmă un caz pozitiv cu noul coronavirus, toată clasa respectivă intră în carantină și va desfășura cursurile exclusiv online timp de 14 zile.
În cazul învățământului gimnazial și liceal, se realizează anchetă epidemiologică, iar conducerea unității de învățământ, în urma consultării cu DSP, decide dacă elevii din clasa respectivă continuă cursurile cu prezență fizică ori intră în scenariul 3 (exclusiv online) timp de 14 zile.februarie,
Până acum, au fost vaccinate aproximativ 100 de persoane (cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic) din județul Giurgiu.
Acestea au manifestat doar reacții adverse minore postvaccinale (durere la locul injectării).
În ceea ce privește rapelul, acesta urmează urmează să fie efectuat, în funcție de tipul vaccinului administrat, la Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentStrada Gării din Giurgiu a fost redeschisă circulației
Articolul următorElena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare