Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6,6 tone de fosfură de aluminiu, într-un autocamion bulgăresc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare de transport.

Ieri, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion dotat cu remorcă, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 68 de ani.

La controlul efectuat asupra automarfarului, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 6.600 kg de fosfură de aluminiu, pentru care nu deținea autorizațiile necesare pentru transport.  Marfa a fost încărcată de la o societate comercială din Grecia, pentru o firmă beneficiară din București.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au procedat la sigilarea autocamionului, urmând ca întreaga cantitate de substanțe toxice, în valoare de aproximativ 1.236.900 lei, să fie ridicată și depozitată în spații special amenajate.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trafic de produse sau substanțe toxice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 359 din Codul Penal, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPlăcuțe multilingve amplasate în Giurgiu în apropierea obiectivelor turistice și istorice
Articolul următorBilanț coronavirus 23 februarie: 3.382 de cazuri noi și 119 decese