Nu mai puţin de 8.850 persoane din judeţ vor să se vaccineze antigripal în sezonul rece care urmează, potrivit unor date centralizate la începutul lunii septembrie de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu. Primele doze de vaccin, respectiv 440, au ajuns la în depozitul instituţiei sanitare pe 18 septembrie.

Aceasta este prima tranşă de vaccin gripal, celelalte doze necesare vaccinării persoanelor considerate la risc urmând să ajungă în alte trei tranşe, ultima dintre ele având termen sfârşitul lunii octombrie.
Deși debutul perioadei de supraveghere a gripei, a infecţiilor respiratorii acute (ARI) şi a infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) – pneumonii pentru sezonul rece 2018 – 2019 este 1 octombrie, medicii de familie au înregistrat deja cazuri de viroze respiratorii.

De la începutul lunii şi până în prezent, instituţia sanitară a catagrafiat 8850 persoane din judeţ considerate la risc, care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2018 – 2019, dozele de vaccin urmând a fi primite în patru tranşe.

Pentru desfăşurarea campaniei de vaccinare antigripală, sezon 2018 – 2019, livrarea produsului biologic se va realiza în patru tranşe, până la sfârşitul lunii octombrie 2018.

Până pe 18 octombrie, în depozitul instituției a ajuns prima tranșă de vaccinuri, respectiv 440 de doze, care vor fi administrate personalului medical de la Urgență, Neonatologie, Ambulanță și ATI.

 

Articolul precedentNiculae Bădălău, mesaj neașteptat, chiar înainte de ședința CEX
Articolul următorLa Giurgiu vor avea loc „Zilele muzeului giurgiuvean”