Poliţia Română a încheiat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, potrivit acocatnet.ro.

Tot acolo este specificat faptul că agenţii de circulație îi vor identifica pe șoferii vitezomani, folosind camerele de supraveghere, care au rol de radare.

Radarul fix începe să funcţioneze atunci când roţile din faţă ale unei maşini ajung la senzorul din asfalt. Dispozitivul electronic calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, veţi primi amendă acasă, în plic. Poliţia anunță că are deja camerele de supraveghere ale CNAIR. Primele vor fi amplasate pe autostrada spre mare, scrie pe avocatnet.ro.

”O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe, se lucrează la corectarea lor şi ne dorim, chiar dacă nu se va modifica legislaţia, să începem să aplicăm sancţiuni”, declara Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Compania Naţională de Infrastructură Rutieră a găsit o soluţie de a transmite informațiile polițiștilor. „Compania are câteva echipamente ITS instalate pe autostrăzile din România existente şi în curs de dezvoltare”, spunea Ecaterina Munteanu, director al Direcţiei de siguranţă a circulaţiei.

Primele amenzi se vor da la începutul anului viitor. Camerele CNAIR acoperă majoritatea drumurilor importante din România.

Iată mai jos lista cu cele 74 de camere, din toată ţara:

Articolul precedentCritici după controlul Ministerului Justiţiei la Penitenciarul Giurgiu
Articolul următorPresa internațională: expatriații români vin acasă