Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, Poliția Română derulând o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere începând de vineri, potrivit unui anunț al instituției.

Polițiștii vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Poliția precizează faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) și rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Articolul precedentDescoperire macabră. Cadavrul unei femei, găsit într-un canal de irigații
Articolul următorTânăr condamnat pentru trafic de persoane, identificat de polițiștii giurgiuveni