Cei șase polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, reținuți ieri pentru 24 de ore, au fost puși astăzi sub control judiciar.

Măsura a fost luată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete – Structura Centrală şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, au descins miercuri în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier. Au fost emise șapte mandate de aducere pe numele a șapte agenți de poliție care sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție.

În urma cercetărilor, a reieșit că în perioada ianuarie-mai 2019, „agenţii de poliţie de frontieră au săvârşit infracţiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea şi primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuţii de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor şi/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situaţii, poliţiştii au pretins şi primit sume de bani, pentru a nu constata contravenţii/infracţiuni la regimul de frontieră săvârşite de către conducătorii auto”, se arată într-un comunicat transmis de DGA.

Articolul precedentMii de haine și încălțăminte contrafăcute, descoperite la frontieră
Articolul următorAdolescent pe bicicletă electrică, accidentat în sensul giratoriu de la spital