Lucrările de modernizare a infrastructurii portului Giurgiu au fost aprobate de Guvern în cadrul ședinței de ieri. Intervențiile de modernizare și lucrările noi ce au fost plănuite ajung la o valoare estimată la peste 20 milioane de euro.

Finanțarea va fi realizată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014 –2020 și de la bugetul de stat.

Guvernul a aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “D.A.N.U.B.E. – Reţea de acces la Dunăre – Deblocarea circulaţiei în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiţii economice optime – Port Giurgiu”.

Proiectul, în valoare de peste 100 milioane lei, vizează modernizarea danelor existente și construirea altora noi, având o durată de execuție de 21 de luni.
Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile – prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 – și de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Transporturilor.
 
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBărbat arestat preventiv pentru viol și altul condamnat pentru tentativă de omor, depistați de polițiști
Articolul următorCât de pregătiți suntem pentru un cutremur major