„Am convocat, astăzi, o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Giurgiu. Singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, în afară de aprobarea procesului verbal al şedinţei anterioare, s-a referit la rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu pe anul 2018”, arată liderul Consiliului Judeţean Giurgiu.

„Mai exact, este vorba despre redistribuirea unor sume pentru asigurarea plăţii unei părţi a salariilor angajaţilor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Aşa cum am arătat şi eu şi colegii mei din CJ Giurgiu, dar şi directorul DGASPC, Dan Sima, am făcut #întotdeauna tot ce ţine de noi pentru a asigura cheltuielile în sistemul de asistenţă socială din judeţul nostru!

Problemele care sunt, din păcate, de ani de zile, dar care s-au acutizat în 2018, vin, pe de-o parte din faptul că, de la nivel central, nu au fost reactualizate standardele de cost, iar pe de altă parte, salariile au fost majorate, însă bugetul alocat a rămas acelaşi.

Aşa cum am precizat în şedinţa de astăzi, s-a ajuns aici inclusiv din cauza unei greşeli de calcul la Ministerul Muncii în ceea ce priveşte suma alocată DGASPC Giurgiu.

Aşteptăm, astăzi, ca, în şedinţa de Guvern, să fie adoptate proiectele privind reactualizarea standardelor de cost, respectiv o rectificare pozitivă. Fără sprijinul autorităţilor centrale, conform legii de altfel, ne este imposibil să rezolvăm această situaţie pe care nimeni nu şi-o doreşte.

Vreau să le transmit tuturor angajaţilor DGASPC Giurgiu faptul că îi înţeleg, că nu este vorba despre rea-voinţă din partea autorităţilor judeţene şi că facem, în continuare, tot posibilul pentru a ajunge, cel târziu în luna ianuarie, la zero cu toate restanţele”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

 

Articolul precedentAstra Giurgiu – C.S. Concordia Chiajna: siguranță și fair-play
Articolul următorBunuri contrafăcute confiscate de polițiștii giurgiuveni