Conducerea Primăriei Giurgiu a anunţat că se alătură campaniei „Vinerea verde. Stop! Azi maşina stă pe loc”, lansată recent de Ministerul Mediului, şi a făcut un apel către cetăţeni să opteze pentru mijloacele de transport alternative.

„Administrația Locală din Giurgiu se alătură și susține acest demers, invitând giurgiuvenii, în fiecare zi de vineri, să renunțe la mașină și să meargă la serviciu sau în orice altă parte a orașului, pe jos sau cu orice alt mijloc de transport mai puțin poluant sau chiar cu emisii zero.
Scopul inițiativei ”Vinerea verde” este ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal”, se arată într-un comunicat de presă.
 
Sub acest concept, Ministerul Mediului va promova şi un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite cât mai mult cu biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau mersul pe jos.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCOVID-19: 167 de cabinete noi pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer!
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 20 martie 2021