Primăriile din județul Giurgiu au identificat amplasamentele unde vor fi îngropate animalele ce ar putea fi sacrificate în urma depistării unor eventuale focare de pestă porcină africană.

Autoritățile din județul Giurgiu se pregătesc de ce este mai rău în prigvința pestei porcine, având în vedere că o hartă publicată recent de Comisia Europeană situează acest județ pe harta celor cu risc crescut îmbolnăvire.
Pesta porcină africană se întinde cu repeziciune, la această oră existând focare în 18 județe, iar în alte 12 județe, printre care și Giurgiu, s-au impus restricții de comercializare a cărnii de porc în târguri și în oboare.

Mai mult, la granițele cu județele Călărași și Ilfov, au fost instituite filtre permanente supravegheate de polițiști, care veghează ca pe raza județului să nu fie introduși porci sau carne de porc din județele respective, unde există focare de pestă porcină africană.

Dacă la nivel național a existat solicitarea de convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe plan local, Prefectura Giurgiu a notificat primăriile să identifice terenuri pentru realizarea de gropi pentru incinerarea porcilor, în cazul apariției unor focare de pestă africană.

Articolul precedentGiurgiuvean arestat pentru spargeri de locuințe
Articolul următorCând se va repara Gara Giurgiu Nord. Ce spune CFR despre podul de la Grădiștea