Sute de ambulanțe, care vor ajunge la inspectoratele pentru situații de urgență și serviciile județene de ambulanță din întreaga țară urmează să fie achiziționate cu fonduri europene.

Potrivit reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au anunțat că, în perioada 9 iulie – 31 august a.c., au fost depuse șapte proiecte regionale pentru achiziționarea de ambulanțe și echipamante aferente.

Astfel, au fost depuse proiecte cu o valoare nerambursabilă (fonduri europene și buget de stat) de 391.232.199 lei pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru): ambulanțe de tip A 2, ambulanțe de tip B 4 x2, ambulanțe de tip B 4 x 4, ambulanțe de tip C pentru transportul nou-născuților în stare critică, ambulanțe specializate pentru pacienții cu risc biologic, ambulanțe pentru transport victime multiple, posturi medicale avansate, unități de suport pentru accidente colective, ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile.

„Beneficiarii eligibili ai acestui apel sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele județene pentru situații de urgență (ISU) din fiecare regiune. Serviciile de Ambulanță Județene (SAJ-urile), autoritățile administrației publice locale (consiliile județene şi consiliile locale), instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane, greu accesibile, alături de ISU şi IGSU, sunt beneficiari direcți ai achizițiilor acestor echipamente”, au precizat reprezentanții ministerului de resort.

Reamintim că secretarul de stat dr. Raed Arafat anunța, în urmă cu câteva zile, faptul că până la sfârșitul anului vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanțe, urmând ca în 2019 să fie livrate către județele din toată țara diferența de pâă la 1.309 ambulanțe de tip A, B și C, care urmează să fie achiziționate în cadrul proiectului finanțat prin POR, cu fonduri europene. Ambulanțe noi urmează să fie repartizate și în județul Constanța, în cadrul proiectului regional pe Sud – Est.

Serviciul de Ambulanță Județean Giuurgiu are nevoie urgentă de aceste autospeciale noi, în condițiile în care, așa cum au arătat în repetate rânduri reprezentanții instituției, parcul auto al SAJ este uzat moral și fizic. Concret, 10 ambulanțe au fost scoase din uz necesitând reparații iar celelalte 34 în mare parte sunt învechite și ar trebui înlocuite.

Articolul precedentTânără prinsă în timp ce deținea și comercializa țigări de contrabandă
Articolul următorAnchetă penală în cazul epidemiei de pestă porcină