Organizația municipală a PSD Giurgiu nu va participa cu delegați la Conferința Județeană  a PSD Giurgiu, care va avea loc mâine și în cadrul căreia va fi desemnată structura de conducere a acesteia pe următorii patru ani.

Declarația a fost făcută astăzi, într-o conferință de presă, de liderul organizației municipale a PSD Giurgiu, Nicolae Barbu. Acesta a precizat că a fost adoptată o rezoluție în cadrul CEx al organizației municipale, potrivit căreia aceasta se află în imposibilitatea statutară de a-și trimite delegați la Conferința Județeană.

Nicolae Barbu a acuzat încălcarea statutului partidului, susținând că trebuie organizate mai întâi alegeri la nivelul organizațiilor secțiilor de vot și locale, și nu invers. În plus, liderul organizației municipale a PSD Giurgiu a afirmat că nu o să accepte niciodată modul dictatorial prin care este condusă organizația județeană de către președintele interimar, Niculae Bădălău.

“Nu sunt implicat în niciun fel în această luptă de preluare a puterii în organizația județeană, nu îmi doresc vreo funcție, ci este o replică față de încălcarea statutului partidului”, a explicat Barbu.

Întrebat dacă se poate trece la vot și fără delegații din organizația municipală, acesta a răspuns afirmativ, dar că nu este de accord cu grăbirea alegerilor județene, în detrimentul respectării statutului.

Pe de altă parte, Barbu a declarat că a informat structura centrală a partidului referitor la această situație, dar și pe cea județeană.

 

Articolul precedentAutoritățile inventariază porcii din 14 localități din județul Giurgiu. Curățenie în gospodăria unde s-a descoperit focarul de infecție
Articolul următorBădălău îl contrazice pe Barbu: „Alegerile sunt statutare. Nu s-a încălcat nimic”