Polițiștii rutieri au acționat, ieri, pe principalele artere rutiere din județ, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și a celor care depășesc regimul legal de viteză.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.850 de lei. De asemenea, au reținut 20 de permise de conducere (pentru depășirea limitei de viteză, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate auto și conducere sub influența alcoolului) și au retras 4 certificate de înmatriculare ( pentru ITP expirat și pentru defecțiuni tehnice).

Reamintim faptul că acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile naționale și județene.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii giurgiuveni au constatat în flagrant delict două infracțiuni, la regimul rutier:

La data de 20 septembrie a.c.,  ora 20.25, în localitatea Vlad Țepeș, județul Giurgiu, a fost depistat un bărbat, de 51 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.   

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentVladimir Putin a anunțat „MOBILIZARE PARȚIALĂ”. Liderul rus invocă amenințarea NUCLEARĂ
Articolul următorZi solicitantă pentru salvatorii din întreaga ţară. Peste 1.300 de misiuni în doar 24 de ore