După ce în presă au apărut critici la adresa conducerii Poliţiei Giurgiu, că nu ar fi luat măsuri faţă dealerii de droguri din Giurgiu, unul dintre ei fiind suspectat că l-a omorât pe tânăr,  poliţiştii se apără.

“Anterior comiterii acestei fapte grave, la data de 04.06.2018, respectiv 09.07.2018, polițiștii giurgiuveni, în timpul activităților specifice, i-au depistat pe unii dintre cei implicați în evenimentul sus-menționat având asupra lor substanțe suspecte a fi din categoria celor psihoactive.” explică oamenii legii.

“Conform normelor legale în vigoare în acest moment, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu nu au competenta să investigheze și să cerceteze infracțiunile la regimul traficului și consumului ilicit de droguri. Singurele instituții competente în materie sunt Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, structură a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București. În acest sens, nu polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu sunt cei care pot lua măsuri preventive, inclusiv  reținere, la regimul drogurilor.” mai precizează aceştia.Poliţiştii spun, totodată că sprijină instituţiile abilitate în lupta contra traficului şi consumului de droguri.

“Deși, așa cum spuneam, I.P.J. Giurgiu nu are competența de investigare și cercetare a infracțiunilor la regimul drogurilor, polițiștii din cadrul acestei structuri desfășoară activități pe mai multe linii, legate de acest fenomen.” îşi încheie mesajul conducerea Inspectorului de Poliţie.

 

Articolul precedentMişcare inedită, virală pe reţelele de socializare
Articolul următorUrmarit internaţional, prins la Giurgiu