Cinci tineri au fost identificați de polițiștii giurgiuveni după ce, în perioada 29 martie – 23 aprilie a.c., au sustras mai multe bunuri din incinta unor societăți comerciale și a unor unități de învățământ din municipiul Giurgiu. Doi dintre aceștia au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Giurgiu.

 În perioada 29 martie – 23 aprilie a.c., cinci tineri din municipiul Giurgiu, cu vârste  cuprinse între 15 și 21 de ani, au pătruns pe timp de noapte și prin efracție în incinta unui magazin, într-un sediu al unei firme și în incinta a două unități de învățământ din municipiul Giurgiu, de unde au sustras echipamente IT (unități centrale, monitoare, laptop-uri, tastaturi, mouse-uri, precum și băuturi alcoolice și răcoritoare).

După comiterea faptelor, în funcție de participarea fiecăruia, tinerii și-au împărțit bunurile sustrase.

În data de 23 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate, beneficiind și de sprijinul specialiștilor criminaliști, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au reușit probarea activității infracționale pentru fiecare dintre participanți, precum și recuperarea în proporție de 90% a echipamentelor IT sustrase.

În prezent, doi dintre tineri sunt cercetați în stare de reținere, iar ceilalți trei în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuă.

 

Articolul precedentAstra Giurgiu-CFR Cluj, în semifinalele Cupei României
Articolul următorNorul de praf saharian a ajuns la Giurgiu