Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Echipa de căutare care a plecat din României este autorizată de Naţiunile Unite, fiind pregătită pentru intervenţii internaţionale.

 

Articolul precedentPercheziţii în Giurgiu şi Bucureşti într-un dosar privind infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu, vizaţi de anchetă!
Articolul următorBilanțul cutremurului devastator, în creștere: Numărul morţilor a depăşit 5.000 de persoane în Turcia şi Siria