Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni bulgari care intenţionau să intre în ţară cu teste negative false pentru infecţia virusul SARS-COV-2, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică, ca urmare a faptului  că Bulgaria se afla pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

La  data de 01.04.2021, în jurul orei 14.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, șase cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 17 și 67 de ani. Aceştia au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică teste PCR pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu rezultate negative.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea autorităţilor competente, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele sunt false.

Cei șase cetățeni bulgari au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative de la un cetățean bulgar, plătind 50 de euro fiecare.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoanele sus-menționate au fost preluate de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus: 5.808 de cazuri noi și 145 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorCHECK-IN. Coadă de zeci de persoane pentru analize compensate