Focar de pesta porcină la Brăniștari

Satul Brăniștari din judetul Giurgiu, unde a fost depistat un focar de pestă porcină,  este în carantină. La intrări au fost instalate filtre sanitare, iar oamenii sunt verificați.

Nimeni nu are voie să intre sau să iasă din localitate cu carne de porc. În satul Brăniștari, din județul Giurgiu, stau de aseară câțiva specialiști de la DSVSA; polițiști și jandarmi.

Fiecare mașină care ajunge aici este oprită, iar șoferii sunt rugați să deschidă portbagajul și să arate ce au în el. Dacă cineva are carne de porc – aceasta îi este confiscată. În plus, autoturismele trec printr-un filtru care conține un anumit dezinfectant, dar și peste un covor dezinfectant.

Sunt instituite restricții severe pe miscarea animalelor vii si produse de origine animală provenite de la porci.

Gospodăria unde a fost descoperit focarul de infecție este pusă sub supraveghere, după ce a fost dezinfectată. Proprietarii celor peste 30 de porci care au murit sau au fost eutanasiați sunt devastați,pentru că din asta trăiau.

Porcii din localitate sunt recenzați

Pe străzile din localitate, echipe de recenzori inventariază porcii din gospodării. Oamenii sunt speriați și nu știu dacă urmează ca porcii pe care îi au în gospodării să fie sacrificați.

Articolul precedentEXCLUSIV. Ora 16, şedinţă de urgenţă la Giurgiu pentru pesta porcină
Articolul următorGiurgiu – județul unde autoritățile nu vor ucide porcii dacă nu sunt bolnavi