Un TIR încărcat cu rășină poliesterică, care circula către București, a fost oprit, ieri după-amiază, în trafic, de către polițiști, pe DN 6, în localitatea Valea Plopilor, din județul Giurgiu.

Măsura a fost luată după ce un polițist a observat că două dintre recipientele în care se afla substanța s-au spart, iar aceasta începuse să se scurgă pe carosabil. Întrucât exista riscul ca rășina poliesterică să curgă pe Drumul Național 6, TIR-ul a fost direcționat pe un drum agricol, la un kilometru distanță de drumul național, iar pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în zonă.

Autovehiculul era condus de un iranian de 31 de ani. Se pare că acesta ar fi frânat iar recipientele în care se afla rășina poliesterică s-au ciocnit între ele și s-au spart.

Pe timpul nopții, camionul a fost păzit de polițiști și pompieri, cei din urmă asigurându-se că nu mai există scurgeri de rășini.

TIR-ul va fi ridicat astăzi de pe drumul agricol de un utilaj specializat.

Articolul precedentRestricții de circulație la podul de peste Dunăre, de la Giurgiu
Articolul următorAccident grav pe DN 5, între două TIR-uri. Două persoane sunt rănite, una fiind preluată de elicopterul SMURD