Viscolul şi ninsorile care au făcut prăpăd în ţară au adus încă o dată în prim plan necesitatea utilării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă. Cu toate că iernile de la Giurgiu nu sunt foarte grele, în această perioadă service-urile şi vulcanizările sunt luate cu asalt de către şoferi.

„În ultima săptămână, foarte mulţi şoferi au venit să îşi schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă sau pur şi simplu să achiziţioneze cauciucuri all season. Faţă de anul trecut, este o creştere a celor care îşi utilează maşinile pentru iarnă” a declarat reprezentantul unui service din Giurgiu.

Un set de cauciuri de iarnă poate ajunge până la maxim 1000 de lei, în timp ce amenda pentru lipsa acestora este între 1.305 şi 2.900 lei, astfel că această cheltuială se justifică pe deplin.

Reamintim şoferilor că nerespectarea ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din Codul Rutier atrage contravenție, ce se încadrează în clasa a IV-a de amenzi. Șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 1305 și 2.900 de lei.

Legea mai spune că autoturismele personale şi cele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pentru toate roţile.