Sindicaliștii de la Drumuri trag un semnal de alarmă după accidentul din Giurgiu în care un angajat de la CNAIR a murit și spun că în timp ce oamenii muncesc, decidenții analizează tăierea sporurilor pentru condiții periculoase.

În accidentul de pe DN5, din Călugăreni, județul Giurgiu, soldat cu două persoane decedate și opt rănite, și-a pierdut viața un angajat al CNAIR, care lucra pe mașina Companiei de Drumuri.

În acest context, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește mai mult de jumătate din angajați din CNAIR, trage un semnal de alarmă asupra deciziilor guvernanților, care au ca scop tăierea sporurilor muncitorilor instituției.

„Muncitorii CNIAR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”, spun sindicaliștii, citați de Mediafax.

Potrivit acestora, bărbatul din mașina CNAIR care a murit avea 55 de ani și era muncitor din cadrul Secției de Producție București.

„Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de față, sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor Elie Radu o va contesta.”, spun sindicaliștii.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentRomânia ar putea intra în LOCKDOWN de Paște. Ce RESTRICȚII pregătesc autoritățile pentru stoparea COVID-19
Articolul următorÎn căutare de azil politic. Victor Ponta intervine la Erdogan pentru oligarhul Plahotniuc