Biserica giurgiuveană din satul Drăgănescu, pictată de părintele Arsenie Boca, va fi resfinţită astăzi, de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Evenimentul din ziua de cinstire va începe cu Sfânta Liturghie, la care sunt așteptați mii de credincioși, având în vedere că lăcașul de cult se află în apropiere de București. 

Lăcașul de cult a fost supus unor ample lucrări de restaurare și reparare. Biserica Sf. Nicolae Drăgănescu a fost pictată de părintele Arsenie Boca în perioada 1967 – 1983. Dintre toate icoanele şi frescele realizate de-a lungul anilor, pictura bisericii de la Drăgănescu se distinge într-un mod cu totul deosebit. Nichifor Crainic, marele teolog român, mărturisea că pictura părintelui Arsenie Boca „are darul de a-l apropia pe om de Biserică, de a ne lumina, de a ne face să problematizăm şi să ne gândim la sensul vieţii noastre de creştini”.

Articolul precedentA fost găsit cadavrul bărbatului din Mihai Bravu, dispărut pe Neajlov
Articolul următorPoliția Română cere ajutor populației! Bărbat executat în stil mafiot! Legat, bătut, aruncat în apă şi lăsat să se înece