Poliţiştii rutieri din  Giurgiu desfăşoară acţiuni de instruire a şoferilor care conduc microbuze destinate transportului de elevi. Oamenii legii pun accent pe respectarea regulilor de circulaţie, pentru creşterea siguranţei rutiere.

”Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul Rutier și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o activitate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, având ca obiective informarea conducătorilor auto și a coordonatorilor școlari cu privire la modificările legislative și la necesitatea respectării regulamentelor și procedurilor în vigoare, dar și prevenirea victimizării minorilor prin abordarea unei atitudini preventive atât în mediul școlar, cât și pe timpul transportului la și de la scoală.

Astfel, pe parcursul întâlnirii dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, au fost verificate permisul de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

Tot în cadrul activității, șoferii de autovehicule pentru transport școlar, au fost informați despre regulile de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte, fiindu-le prezentate și modificările legislative survenite în Codul Rutier privind utilizarea telefonului mobil.

De asemenea, le-au fost făcute recomandări privind metodele și mijloacele de evitare de reducere a gradului de victimizare a minorilor, fiind instruiți să atragă atenția elevilor la modul de deplasare pe partea carosabilă, la traversarea străzii, precum și la modul de comportare pe timpul efectuării transportului.

Totodată, în următoarele zile, polițiștii vor demara o serie de verificări care îi vizează pe șoferii microbuzelor de transport școlar, dar și starea tehnică a mijloacelor de transport. Se va pune accent pe respectarea destinației pentru care au fost repartizate aceste vehicule, și nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia”, se arată într-un comunicat al IJP Giurgiu.

Potrivit polițiștilor, acestea sunt câteva dintre activitățile desfășurate înainte de începerea noului an școlar, oamenii legii continuând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Articolul precedentAccident rutier pe trecerea de pietoni de la Casa Cărții
Articolul următorVaccin antigripal pentru sezonul 2019 – 2020. Când începe vaccinarea