Este un eveniment comun civil şi militar, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 de maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

“Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Activitatea presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști au plecat, astăzi din Giurgiu și se întâlnesc pe 25 octombrie, la Carei.

Moment emoționant in această dimineață în Parcul Alei din Giurgiu. S-a dat startul în „Ștafeta Veteranilor”, o ștafetă ce se va desfășura până la Carei.

Din grupul alergătorilor face parte și plutonier major ionut Claudiu Butoi, unul dintre militarii ce au fost răniți în teatrul de operații din Afganistan,

Pentru câțiva kilometri, până la ieșirea di Giurgiu, se vor alătura Ştafetei Veteranilor și doi jandarmi din cadrul IJJ Giurgiu.

Ştafeta Veteranilor 2018 este organizată de Asociaţia Voluntarilor ”Invictus” şi este dedicată Zilei Armatei Române şi Centenarului Marii Uniri. Activitatea presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor (albastru, galben şi roşu), pe trei trasee simbolice ce au pornit din Timişoara, Tulcea şi Giurgiu şi se vor întâlni pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei.

 

La Giurgiu, voluntarii Invictus și autoritățile locale au aprins lumânări și au dupus flori în în onoarea militarilor căzuți la datorie în teatrul de operații militare din Afganistan.

 

 

Articolul precedentDouă giurgiuvence, prinse în timp ce furau căști audio din magazin
Articolul următorIMAGINI revoltătoare. La Bolintin Vale, cadavrul unui porc aruncat pe albia râului Argeș