Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat într-un autocar ce venea din Turcia, 532 de articole vestimentare care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În noaptea de 4 septembrie 2021, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit în cala autocarului,  printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material de culoare neagră, care conțineau 532 de articole vestimentare sport. Toate aceste produse purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 55.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării și introduse în Camera de Corpuri Delicte din cadrul S.T.P.F. Giurgiu..

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentVreți să deveniți polițist de frontieră? Începe admiterea la școlile de profil!
Articolul următorPistol cu aer comprimat și 500 de proiectile metalice descoperite la P.T.F. Giurgiu